Alternativ till ATG

atg travspelLänge var ATG (Aktiebolaget Trav & Galopp) i princip det enda företag man kunde vända sig till om man ville spela på trav och galopp i Sverige, men detta har nu ändrat sig och det finns gott om spelsajter som erbjuder spel på hästkapplöpningar – både för lopp som sker i Sverige och lopp som äger rum i andra länder. Förutom totalisatorspel (den typ av spel som ATG erbjuder) kan man också hitta spelsajter där man kan göra satsningar till fasta odds.

Exempel på spelsajter där man kan satsa på travlopp och galopptävlingar (och i de flesta fall även lopp med greyhounds) är RaceBets, Unibet, Expekt, Bwin, NordicBet och Bet365.

Spela på hästar hos Racebets

racebetsRacebets är en spelsajt som fokuserar på galopp, trav och greyhound racing. En av sajtens storägare är German Racing, den officiella organisationen för galoppsporten i Tyskland. Racebets var initialt bara tillgänglig på tyska, men finns nu på flera olika språk, inklusive svenska och engelska. Racebet har spellicens från både Malta och Tyskland.

Racebets erbjuder både totalisatorspel och spel med fasta odds. Spelutbudet är mycket stort, både vad gäller lopp som äger rum i Europa och lopp som körs i andra delar av världen, till exempel USA, Australien och Dubai. En majoritet av de lopp som man kan spela på hos Racebets går också att se live hos Racebets, så man är inte begränsad till vilka lopp som kommer att visas i svensk teve.

Racebets täcker en stor del av de travlopp som sker på svenska travbanor. Förutom traditionella satsningar finns det också många specialer att spela på, ett sortiment som uppdateras kontinuerligt. Hur många V75-loppet kommer Lufti Kolgjini att vinna på Solvalla idag? Blir det en femåring som vinner Olympiatravet?

Spela på hästar hos Unibet

unibet travUnibet är en väletablerad spelsajt, men det var förstå år 2012 som de verkligen började satsa hårt på fasta odds för trav och galopp. Numera erbjuder Unibet spelformerna Vinnare och Plats på cirka 240 lopp per månad. Spelformen heads-to-heads är tillgänglig för ännu fler lopp en så, cirka 375 lopp i snitt per månad.

Spela på hästar hos Bet365

Det går att spela på trav hos Bet365, men utbudet är ännu bättre för galopp. Bet365 har lyckats karva ut en nisch åt sig där de har minimal konkurrens från jätten ATG. Tack vare sina livsändningar från jordens alla hör har Bet365 fått svenska spelare att ta steget till att spela på galopptävlingar som äger rum i många olika delar av världen, allt från Irland här hemma i Europa till USA på andra sidan Atlanten. Om du missade att se ett lopp live går det dessutom att se det i efterhand hos Bet365, när det passar just ditt schema.

Som exempel på Bet365:s stora liveutbud kan nämnas att de visar ALLA brittiska och irländska lopp från At The Races och Racing UK i realtid, samt över 400 lopp i Sydafrika varje år. Storbritannien, Irland och Sydafrikanska är dessutom bara en liten glimt av alla de länder som finns representerade hos Bet365.

Exempel på spelformer som är tillgänglig hos Bet365 är Vinnare, Plats och Head-to-Head.

Spela på hästar hos NordicBet

NordicBet erbjuder spel på trav till fasta odds. Det finns väldigt många olika spelformer att välja mellan, inklusive många där två alternativ ställs mot varandra. I Best Result väljer NordicBet ut två hästar som ska delta i olika lopp, och du får satsa på vilken av dem du tror kommer att placera sig bäst. I H2H Time Handicap väljs två hästar ut som ges handicap i form av tidstillägg, och det gäller att gissa vem som får bäst kilometertid.

Självklart har NordicBet många spel som rör V75, och då inte bara om vem som kommer att vinna och vilka hästar som tar sig till pengarna. Du kan till exempel satsa på om det kommer att bli flest udda eller jämna startnummer bland vinnarna av V75, om summan av de adderade startnumren för vinnarna kommer att bli udda eller jämn, och på vilken kusk som kommer att vinna flest V75-lopp + övriga Rikstotolopp under året.