Harry Boy

harry boyHarry Boy är en animerad hästmaskot som skapades för ATG:s marknadsföring av V75 och som så småningom även fick ge namn åt ett datasystem som hjälper spelare att ta fram en spelkupong att satsa på. Datorsystemet Harry Boy har sedan det lanserades år 1993 hjälpt ATG:s spelare att vinna över 10 miljarder kronor.

Särskilt populär brukar Harry Boy vara vid omgångar med jackpott, eftersom de tenderar att locka spelare som inte är så superinsatta i hästvärlden men som ändå vill vara med och spela om jackpotten.

När man säger Harry Boy tänker nog de flesta på trav, men Harry Boy kan användas även för spel på galopp hos ATG.

Låt Harry Boy göra jobbet åt dig

Ibland vill man kunna spela på till exempel V75 utan att själv behöva göra allt jobb med statistikgrävande, analys av hästarna, granskning av travbanan, bedömning av kommande väderförhållanden, och så vidare. Då kan man ta Harry Boy till hjälp!

harry boy 2Gå till en travbana, spelombud eller ATG:s sajt, be om/klicka på Harry Boy, ange hur mycket pengar du vill satsa och på vilken spelform (V75, V65, etc). Datasystemet Harry Boy tar då fram en spelkupong åt dig.

Datasystemet använder sig av information om de satsningar som har gjorts hittills när det skapar kupongen åt dig. Det är alltså inte slumpen som styr hur din kupong blir. Harry Boy tar hänsyn till satsningar som gjorts både av utvalda experter och hela spelarkollektivet. Dessutom brukar Harry Boy lägga in någon skrällsatsning, så att kupongen inte ska bli allt för lik det som ”alla andra” har spelat på. När det kommer till totalisatorspel vill man ju vara så ensam om sin vinst som möjligt när man vinner.

Vilka spelformer kan Harry Boy användas på?

Harry Boy finns tillgänglig för följande spelformer hos ATG:

  • V75
  • V65
  • V64
  • V5
  • V4
  • Dagens Dubbel (DD)
  • Lunch Dubbel
  • Trio
  • Tvilling
  • Komb

Kan jag lägga mig i?

Att använda sig av Harry Boy innebär inte att man måste låta Harry Boy göra alla val på kupongen. Tvärt om kan man börja med att göra de val man själv önskar, och sedan överlåta resten åt Harry Boy.

Påsar och prenumerationer

harry boy 3Det går att köpa Harry Boy-påsar med färdiga spel, och den som vill göra det ännu smidigare för sig kan prenumerera på Harry Boy. En Harry Boy-påse ger dig chans att vinna på tre olika spelformer. Förr gick det bara att köpa Harry Boy-påsar hos spelombuden, men sedan sommaren 2009 kan man även köpa de åtråvärda påsarna på ATG:s sajt – både i datorn och i mobilen.

Att prenumerera på Harry Boy kan man göra för tre, fem eller tio omgångar. Du väljer själv vilket belopp du vill satsa: 50 kr, 100 kr, 150 kr, 200 kr, 300 kr, 400 kr, 500 kr eller 1000 kr. För att bli prenumerant måste man ha både ATG-kort/konto och en mobiltelefon. Raderna skickas ut till dig via SMS eller e-post.

Harry Boys historia

I början av 1990-talet började ATG fundera på hur man skulle kunna skapa något som påminde om Tipstjänsts (numera Svenska Spels) spelprodukt Lördagsgodis. År 1992 testade man en prototyp vid namn MaxMix tillsammans med Penninglotteriet, och året därpå lanserade ATG snabbspel på Riks-V5. Snabbspelet på V5 blev snabbt populärt och ATG vågade gå vidare.

Frågan var nu vad ATG:s lösning för snabbspel skulle heta.

”Definitivt inte snabbspel, det lät för torrt och mossigt,” berättar Remy Nilson i en intervju. På den tiden var han marknadschef hos ATG, för att sedan bli VD. ”Då drog vi ut byrålådan och där låg han, den tecknade hästfiguren internt döpt till Harry Boy – till hälften på allvar och till hälften på skämt. Harry för att det var ett genuint svenskt förnamn och Boy för att det gentemot en bred svensk allmänhet var förknippat med hästar tack vare 1973 års Elitloppsvinnare och stora publikidol Ego Boy.”

Premiären för snabbspelet Harry Boy ägde rum på Jägersro den 30 oktober 1993. Det var samtidigt som man hade premiär för V75 och teveprogrammet Vinnare, så det var en viktig dag i svensk travhistoria.

Far och son vann över 20 miljoner kronor med Harry Boy

Den högsta vinsten hittills med Harry Boy uppgick till 20 678 722 kronor och gick till far och son Bo och Örjan Nilsson i Tanumshede. De tog själva ut några hästar och lät Harry Boy sköta resten. Totalt satsade de 180 kronor.

En av anledningarna till att utbetalningen blev så enorm var att storfavoriten Scarlet Knight besegrades av Super Light i loppet Konung Carl XVI Gustafs Silverhäst.

För vinstpengarna köpte Bo och Örjan bland annat varsin motorbåt som de gav namnen Super Light respektive Harry Boy.