På lördag startar VM i V75

vm i v75Nu har det återigen blivit dags för VM i V75 – tävlingen där det gäller att kora världsmästaren i V75 hos ATG. Förstapriset är 250 000 kronor i kontanter + en travresa värd 30 000 kronor. Är du med och tävlar i individuella VM i V75 kan du dessutom ansluta dig till ett lag och därigenom få chans att vara med och tävla om ännu fler priser.

Förra året deltog 34 100 spelare i VM i V75 – hur många blir det i år?

”Intresset är stort och det lutar åt lika många deltagare i år”, säger Sara Söderberg som är projektledare hos ATG.

Delta i sex ordinarie V75

VM i V75 sträcker sig över sex ordinarie omgångar av V75. Den första äger rum den 25 oktober 2014 och den sista den 29 november 2014. Det är bara ordinarie V75 gäller i VM, det Extra V75 som kommer att köras i Eskilstuna den 2 november ingår alltså inte i VM.

Allt man behöver är ett ATG-konto samt registrera sig på VM-sajten, www.vmiv75.se. Spelar gör man som vanligt hos sitt ombud eller på atg.se. Hos ombuden måste man vinstbevaka med sitt ATG-kort eller annan legitimation. Man spelar ett system på exakt 192 rader. I slutresultatet räknas de fem bästa omgångarna,” förklarar Sara Söderberg.

VM i V75 2014

 • 25 oktober, Jägersro
 • 1 november, Eskilstuna
 • 8 november, Halmstad
 • 15 november, Solvalla
 • 22 november, Bjerke
 • 29 november, Jägersro

Tio spelare till semifinal

Den nio bästa VM-spelarna i Sverige går vidare till semifinal, och det gör även den bästa VM-spelaren utanför Sverige. Det kommer alltså att vara totalt tio spelare i semifinalen. Från semifinalen kan man sedan ta sig vidare till finalen.

Både semifinalen och final äger rum i Stockholm helgen den 5-7 december 2014. Precis som vanligt är semifinalen och finalen kunskapsbaserade tävlingar.

Tävla i lag

Som nämnts ovan kan man också ingå i ett lag medan man spelar individuella VM i V75 hos ATG. Lagets prestation består av individernas sammanlagda prestationer under VM.

Ett lag får bestå av minst fyra och max fem personer.

Precis som i den individuella tävlingen avslutas lagtävlingen med en kunskapsbaserad semifinal och final i Stockholm. Det är de tio bästa lagen som går vidare till semifinal.

Förstapriset är 150 000 kronor och en travresa värd 30 000 kronor.

Veckovinster

Efter varje avslutat vecka i VM i V75 delar ATG ut priser i fem kategorier:

 • Överst på topplistan
 • Antal rätt i aktuell omgång
 • Antal spikar i aktuell omgång
 • Högsta odds på spik i aktuell omgång
 • Veckans ”i rampljuset” (slumpvis utvald deltagare/lag)

Priset i varje kategori är 100 kronor och en plakett. Pengarna sätts in på ditt ATG-konto.

Bäst på din ort

Om du är bäst på din ort när VM i V75 är över kommer du att belönas med 100 kronor och ett diplom. Pengarna sätts in på sitt ATG-konto.

Rabatt till nya medlemmar

Om du inte har något konto hos ATG sedan tidigare, men skaffar ett senast den 30 oktober 2014, får du en en veckoomgång i VM i V75 i rabatt. Du sparar alltså 96 kronor.