Söndag med både V75 och Prix d’ Amerique

Prix d AmeriquePå söndag blir det massor av trav på travkanalen TV12, eftersom det är både V75 på Solvalla och Prix d’Amerique på Vicennes. TV12 startar sina direktsändningar från Solvalla och Vincenes klockan 12:30 och fortsätter fram till klockan 18:00. Sedan följer en halvtimme med programmet Vinnare, som givetvis också har fokus på Solvalla och Vincennes.

ATG erbjuder inte bara spel på V75 (spelstopp klockan 14:30) utan också på samtliga nio lopp på Vincennes. Om du vill spela på de franska loppen hos ATG finns spelformerna Vinnare, Plats och Tvilling tillgängliga i gemensam spelpool med franska PMU. Dessutom erbjuder ATG spelformerna Trio och V4 i svensk spelpool.

Prix d’Amerique

Prix d’Amerique är ett av de riktigt stora travloppen och brukar inofficiellt räknas som travets världsmästerskap. Förra året var det svenske Maharajah som vann med Örjan Kihlström vid tömmarna, men Maharaja kommer inte att delta i år. Däremot deltar fyra andra svensktränade hästar: Tumble Dust, Solvato, Kadett C.D. och Mosaique Face. Värt att nämna är också att stoet Maven kommer att vara med. Hon är född i USA och tränas också där, men hennes tränare är svensken Jimmy Takter så viss koppling till Sverige har hon.

Solvato, som tränas av Catharina Denberger, kommer att köras av Örjan Kihlström som planerar att anlända i Frankrike på förmiddagen samma dag som Prix d’Amerique äger rum.

Jag kör lopp på Bergsåker på lördag men hinner ner i god tid före loppet. Om allt går som det ska bör jag vara där runt tio, halv elva,” säger Kihlström i en intervju med ATG.

Om allt går vägen skulle Örjan Kihlström alltså kunna upprepa sin bedrift från förra året.

Det är en bra häst det här också. Det är bara att hoppas att han har ‘rätt dag’ och att vi har tur med loppet. Det är mycket som ska klaffa i det här loppet men vi hoppas så klart att allt stämmer igen. Allt verkar vara bra med Solvato efter det senaste loppet i alla fall. Det kan ha varit tillfälligheter som spelade in när han inte var som bäst senast,” säger Kihlström.

Startlista för Prix d’Amerique 2 700 meter

Förstapris: cirka 4,2 miljoner kronor

1. Vulcain de Vandel – Franck Nivard
2. Tumble Dust – Jos Verbeeck
3. Voltigeur de Myrt – Gabriele Gelormini
4. Solvato – Örjan Kihlström
5. Olmo Holz – Christophe Martens
6. Linda di Casei – Alessandro Gocciadoro
7. Aladin d’Ecajeul – Mathieu Abrivard
8. Kadett C.D. – Robert Bergh
9. Mosaique Face – Pierre Vercruysse
10. Uhlan du Val – Cedric Megissier
11. Severino – Damien Bonne
12. Napoleon Bar – Enrico Bellei
13. Texas Charm – Julien Dubois
14. Maven – Yannick Gingras
15. Up And Quick – Jean-Michel Bazire
16. Tiego d’Etang – Christian Bigeon
17. Timoko – Björn Goop
18. Roxane Griff – Eric Raffin