V3

V3 är en spelform hos ATG där det gäller att tippa vinnande häst i tre olika lopp som har valts ut av ATG. Normalt krävs tre rätt för att vinna något, men i vissa fall räcker det med två rätt.

Hur hög är utbetalningsgraden för V3?

v3Av de pengar som ATG får in från V3 betalas 75% ut igen till spelarna i form av vinster.

Omsättningen för en enskild omgång V3 brukar ligga kring 100 000 kronor, fast när V3 arrangeras inom ramen för V75 brukar omsättningen dubblas.

Vad krävs för att vinna på V3?

Normalt krävs tre rätt för att vinna på V3. Om det inte finns någon spelkupong med tre rätt inträder dock specialregler som gör det möjligt att under vissa förutsättningar få betalt trots att man bara hade två rätt.

Att spela på V3

Man kan spela på V3 hos ATG online (i datorn eller mobilen), hos spelombuden eller på travbanan.

På spelkupongen markerar du vilka hästar du tror kommer att vinna i de tre olika loppen. (Varje lopp kallas för en avdelning.) Man får markera hur många hästar som helst i varje avdelning, men ju fler hästar man markerar desto dyrare blir det att lämna in spelkupongen.

Exempel:

Du har markerat 3 hästar i första avdelningen, en häst i andra avdelningen och fem hästar i tredje avdelningen.

3 x 1 x 5 = 15

Du har spelat på 15 rader. Varje rad kostar 10 kronor. Kostnaden för att lämna in din spelkupong blir 150 kronor.

Reserver

Man anger inte reserver när man spelar på V3. Om en häst som du har markerat blir struken flyttas din satsning till Turhästen istället. Turhästen är den häst som spelarkollektivet har streckat mest för den avdelningen. Du får alltså din satsning flyttad till den mest favorittippade hästen.

När kan jag spela på V3?

Under en vanlig dag brukar det genomföras mellan tre och fyra omgångar av V3, normalt en vid lunch och så ytterligare två eller tre omgångar på eftermiddagen och kvällen.

Måndag – fredag brukar V3 köras inom ramen för V5.
På onsdagar körs V3 inom ramen för V86.
På lördagar körs V3 inom ramen för V75.

Var körs loppen?

Loppen är spridda över hela Sverige. Under ett år får de allra flesta travbanor runt om i landet stå värd för V3-lopp.