V4

V4 är en spelform hos ATG där det gäller att tippa vinnaren i fyra lopp som väljs ut av ATG. Normalt krävs fyra rätt för att vinna något på V4, men i vissa (ovanliga) fall räcker det med tre rätt.

Hur hög är utbetalningsgraden för V4?

Av de pengar som ATG får in på V4 betalar 75% ut igen i form av vinster till spelarna.

Vad krävs för att vinna på V4?

v4Huvudregeln är att det krävs fyra rätt för att vinna på V4. Om ingen spelkupong får fyra rätt träder dock specialregler in som gör det möjligt att under vissa förutsättningar får betalt fast man bara hade tre rätt.

Att spela på V4

Man kan spela på V4 hos ATG online (i datorn eller mobilen), hos spelombuden eller på travbanan.

Kupongen har fyra avdelningar, en för varje lopp. På din spelkupong markerar du vilka hästar du tror kommer att vinna i de fyra olika loppen. (Varje lopp kallas för en avdelning.) Du får markera hur många hästar som helst i varje avdelning, men ju fler hästar du markerar desto högre blir priset för ditt spel.

Exempel:

Du har markerat fyra hästar i första avdelningen, en häst i andra avdelningen, fem hästar i tredje avdelningen och en häst i fjärde avdelningen.

4 x 1 x 5 x 1 = 20

Du har spelat på 20 rader. Varje rad kostar 2 kronor. Att lämna in din spelkupong kostar 40 kronor.

När kan jag spela på V4?

V4 arrangeras varje dag, men exakt hur många gånger man kan spela på V4 under en dag varierar. Det är vanligt med en omgång vid lunch, och sedan ytterligare en eller två omgångar inom ramen för V5 och/eller V64.

På onsdagskvällen arrangeras V4 inom ramen för V86.

På lördagar arrangeras V4 inom ramen för V65 och V75.

Var körs loppen?

V4 avgörs på många olika banor runt om i Sverige, allt från storbanor som Solvalla och Jägersro till små landsortsbanor. Att använda sig av mindre banor som Karlshamn, Rättvik och Hoting är vanligt under sommaren.

Ibland körs V4-loppen utanför Sverige, till exempel i Norge.