V5

v5V5 är en spelform hos ATG där det gäller att tippa vinnaren i fem lopp som väljs ut av ATG. Vanligen krävs fem rätt för att vinna något, men om det inte finns någon spelkupong med fem rätt kan man under vissa förutsättningar få betalt även om man bara hade fyra rätt.

Hur hög är utbetalningsgraden för V5?

Av de pengar som ATG får in på V5 betalas 65% tillbaka till spelarna i form av vinster.

Vad krävs för att vinna på V5?

Huvudregeln säger att man måste ha fem rätt för att få betalt på V5. Om ingen spelare lyckas få fem rätt finns dock en specialregel som gör det möjligt att få betalt trots att man bara hade fyra rätt.

Att spela på V5

V5 går att spela på travbanan, hos spelombuden och hos ATG online (i datorn eller mobilen).

Du spelar på V5 genom att markera på spelkupongen vilka hästar du tror kommer att vinna varje lopp (=avdelning). Det är tillåtet att markera hur många hästar som helst i varje avdelning, men varje markering kostar pengar så det blir dyrt att lämna in en spelkupong där du har markerat många hästar i varje avdelning.

Exempel: Du har markerat en häst i avdelning ett, sju hästar i avdelning två, två hästar i avdelning tre, fem hästar i avdelning fyra och två hästar i avdelning fem.

1 x 7 x 2 x 5 x 2 = 140

Du har spelat på 140 rader. Varje rad på V5 kostar 1 krona. Att lämna in din spelkupong kostar alltså 140 kronor.

När kan jag spela på V5?

Det går att spela på V5 varje dag. Exakt hur många spelomgångar som körs under en dag varierar. Vissa dagar är det bara en omgång, medan andra dagar har två eller flera V5-omgångar att spela på hos ATG. Att det finns uppemot fyra V5-omgångar under en dag är vanligast i början av veckan.

V5 arrangeras ibland inom ramen för V75, däremot så gott som aldrig inom ramen för V65, V64 eller V86.

Var körs loppen?

V5-lopp körs både på banor i Sverige och på banor i övriga Norden. Kvällsomgången körs nästan alltid på en svensk bana, medan eftermiddagsomgången är mer internationell. Att använda sig av banor utanför Sverige för V5 är extra vanligt under vintern.