V64

V64 är en spelform hos ATG där man tippar vinnarhästen i sex av ATG utvalda lopp. För att få betalt räcker det med att få fyra rätt. Ju fler rätt, desto mer vinner man.

Att spela på V64

v64V64-lopp körs på måndagar, tisdagar, torsdagar, fredagar och söndagar. Första loppet brukar starta ungefär klockan 19 på kvällen, med undantag för söndagarna då första loppet körs redan kring klockan 15.

Du kan spela på V64 hos spelombuden, direkt på travbanan eller hos ATG online. ATG online fungerar både ihop med vanliga datorer, surfplattor och smartphones.

På spelkupongen för V64 finns sex avdelningar. Varje avdelning representerar ett lopp. I varje avdelning markerar du vilken häst du tror kommer att vinna det loppet. Det är tillåtet att markera flera hästar per avdelning, men ju fler hästar man markerar desto dyrare blir det att lämna in spelkupongen.

Exempel:

Du markerar tre hästar i första avdelningen, fyra hästar i andra avdelningen, två hästar i tredje avdelningen, två hästar i fjärde avdelningen, tre hästar i femte avdelningen och en häst i sjätte avdelningen.

3 x 4 x 2 x 2 x 3 x 1 = 144

Du har spelat på 144 rader. Varje rad kostar 1 kronor när man spelar V64, så att lämna in din spelkupong kommer att kosta 144 kronor. (Om du lämnar in hos ett spelombud tillkommer inlämningsavgift.)

V6

V6 är en spelform från ATG som spelas på samma spelkupong som V64. Precis som för V64 tippar du vinnarna i sex utvalda lopp. När man spelar på V6 får man dock endast betalt om man får sex rätt; fem rätt eller sämre ger inte något betalt.

För att ange att du vill spela på V6 istället för på V64 markerar du V6-fältet på spelkupongen. Om du vinner får du 2,5 gånger utbetalningen för sex rätt på V64 den omgången.

Reservhästar

Ibland händer det att en häst som är anmäld till ett lopp inte kan delta, till exempel på grund av sjukdom eller skada. Då blir denna häst struken. Om du har satsat på denna häst flyttas din satsning till en annan häst i loppet. Du kan själv ange vilka hästar du vill ha som reserver när du spelar på V64. Om du inte själv anger reserver tilldelas du (vid behov) reserver i enlighet med ATG:s regler för reserver.

Vinst

Av de pengar som ATG får in på V64 betalas 65% tillbaka till spelarna i form av vinster.

Såhär fördelas vinstpengarna:

  • 40% till potten för 6 rätt
  • 20% till potten för 5 rätt
  • 40% till potten för 4 rätt

Exempel: ATG får in 4 miljoner kronor på V64. Av dessa betalas 2,6 miljoner ut till spelarna i form av vinster. (4 miljoner kr x 0,65 = 2,6 miljoner kr)

Av dessa 2,6 miljoner kronor går 1 040 000 kronor till potten för sex rätt, 520 000 kr till potten för fem rätt och 1 040 000 kr till potten för fyra rätt.

Jackpott på V64

jackpottOm ingen får sex rätt på V64 rullar pengarna vidare till nästa omgång av V64. Det samma sker om det är så många spel som har sex rätt att utdelningen skulle hamna under 7 kronor per vinnande spel.

För fem rätt och fyra rätt gå gränsen vid 5 kronor; om utdelningen skulle bli lägre än så rullas pengarna vidare till nästa V64 istället.

När pengar rullas vidare bildas en jackpott.

Var körs V64-loppen?

V64-lopp körs både i Sverige och utomlands. Exempel på utländska travbanor som ibland står värd för V64 är Jarlsberg och Övrevoll. Här hemma i Sverige är det många olika travbanor som används för V64, allt från stora banor som Solvalla, Jägersro och Åby till mindre ställen som Halmstad, Boden, Färjestad, Eskilstuna och Åmål.

V64 trivia

I samband med att ATG testkörde sin nya spelform V86 tog de bort V64 ur spelsortimentet. När V86 år 2012 blev en del av ATG:s ordinarie sortiment fick även V64 återvända, fast på söndagar istället för som tidigare på onsdagar.

V64:s återkomst blev mycket rosad och speltrycket blev så stort att ATG valde att utöka från endast söndagar till måndagar, tisdagar, torsdagar och fredagar också.

När V64 bara kördes en dag i veckan var det nästan alltid Solvalla som stod värd för loppet. Numera när V64 avgörs fem dagar i veckan får massor av olika travbanor runt om i Sverige, plus en del i resten av Norden, chans att stå värd för V64-lopp.